Salt Lake City

Δίχως να διαθέτει εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και φουτουριστικά οικοδομήματα, η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη της Γιούτα με τίποτα δεν σε πείθει ότι είναι πρωτεύουσα αμερικανικής Πολιτείας –θυμίζει περισσότερο μια τυπική αμερικανική επαρχιακή πόλη. Απλή και απέριττη (μια και αντανακλά την κοσμοθεωρία και τον τρόπο ζωής των μορμόνων), με λειτουργική ρυμοτομία και μεγάλους δρόμους, το Σολτ Λέικ Σίτι απλώνεται σε μια σχεδόν επίπεδη έκταση, νοτιοανατολικά της Μεγάλης Αλμυρής Λίμνης. Η πιο διάσημη στιγμή της πόλης ήταν το 2002, όταν φιλοξένησε τους 19ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα περισσότερα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος του Σολτ Λέικ Σίτι έχουν άμεση σχέση με τη θρησκευτική κοινότητα των μορμόνων και τα βρίσκεις συγκεντρωμένα στην κεντρική πλατεία Temple Square. Για να εντοπίσεις τον ναό Salt Lake Temple δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια –το τεράστιο μέγεθός του τον κάνει ορατό σχεδόν από παντού. Ο συγκεκριμένος ναός είναι ένα άκρως εντυπωσιακό θρησκευτικό οικοδόμημα 64 μ., που υψώνεται επιβλητικά στην Temple Square. Σήμα κατατεθέν του Σολτ Λέικ Σίτι και ιερός λατρευτικός χώρος των μορμόνων, ο τεράστιος γρανιτένιος ναός χρειάστηκε ακριβώς 40 χρόνια (1853-1893) για να ανοικοδομηθεί, ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε μορμόνους.

Δείτε τον τιμοκατάλογο

Σας προτείνουμε…

Μινιμαλιστική αλυκή

Απόκοσμο επίπεδο τοπίο, αμέτρητοι τόνοι αλατιού, απέραντο εκτυφλωτικό λευκό… Η λίμνη Μπόνβιλ αντιπροσωπεύει ένα σουρεαλιστικό τοπίο με ξεχωριστή δυναμική που σε καθηλώνει με την κατάλευκη φαντασμαγορική εικόνα της. Πρόκειται για θέαμα εξωπραγματικό, που μοιάζει να έχει κυριολεκτικά βγει μέσα από ταινία επιστημονικής φαντασίας…

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της πρωτεύουσας είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Natural History Museum of Utah). Αξίζει να κάνεις μια περιήγηση στο Μουσείο της Ιστορίας της Εκκλησίας, στο Joseph Smith Theatre, στο νεογοτθικού ρυθμού κτίριο Assembly Hall (λειτουργεί ως αίθουσα συνεδριάσεων και συνελεύσεων, χωρητικότητας 1.400 ατόμων), στο Beehive House (η πρώτη κατοικία του ηγέτη των μορμόνων Μπράιαμ Γιανγκ), στο Family History Library (μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του είδους στον κόσμο, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει το γενεαλογικό του δέντρο) και φυσικά στην εκπληκτική αίθουσα συναυλιών Mormon Tabernacle Choir and Orchestra.

Η Κοιλάδα των Μνημείων

Ακριβώς στα σύνορα των Πολιτειών Γιούτα και Αριζόνα απλώνεται η περίφημη Κοιλάδα των Μνημείων, ένας τόπος ιερός για τους Ινδιάνους Νάβαχο. Σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι οι επιβλητικοί βράχοι που ξεπηδούν μέσα από τα σπλάχνα της επίπεδης, ερημικής γης (ορισμένοι από αυτούς έχουν ύψος μεγαλύτερο των 300 μ.). Οι βράχοι συνιστούν ιερά στοιχεία με καθοριστική σημασία στις θρησκευτικές παραδόσεις των Ινδιάνων Νάβαχο, οι οποίοι διαχειρίζονται το Πάρκο της Κοιλάδας. Το άγριο τοπίο  αποτέλεσε για δεκαετίες το σκηνικό δεκάδων κινηματογραφικών ταινιών γουέστερν.

Δείτε τον τιμοκατάλογο

Προαιρετικές Εκδρομές

Διάρκεια : 6 ώρες περίπου

Κόστος από : 460 ευρώ

Ξεκινήστε Arches National Park, στο αεροδρόμιο του Ogden Hinckley Salt Lake City, όπου θα συναντήσετε τον προσωπικό σας πιλότο για την πτήση σας προς Moab. Ο οδηγός σας θα σας υποδεχτεί στο αεροδρόμιο Moab για να σας οδηγήσει σε μια περιοδεία με Humvee (στρατιωτικό όχημα) γύρω από το εκπληκτικό εθνικό πάρκο. Περάστε την ημέρα εξερευνώντας όλα τα θαύματα του Arches που έχει να σας προσφέρει ένας επαγγελματίας οδηγός πριν από την πτήση σας πίσω στο Salt Lake City.

Διάρκεια : 4 ώρες περίπου

Κόστος από : 60 ευρώ

Συνδυάστε μια επίσκεψη στην Kennecott Copper Mine με μια επίσκεψη στη Μεγάλη Αλυκή, αυτή την ενδιαφέρουσα εκδρομή από Salt Lake City, που σας εισάγει σε ένα μέρος των φυσικών πόρων της Γιούτα. Με έναν οδηγό, θα δείτε το ορυχείο Kennecott, ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία και open-pit χαλκού ορυχεία στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες αλυκές, όπου θα μάθετε για την ιστορία της γεωλογικής και θα μπορέσετε να παρατηρήσετε τα πουλιά.

Διάρκεια : 2 μέρες

Κόστος : 441 ευρώ

2 ημέρες ράφτινγκ στο Grand Canyon, η περιπέτεια σας αρχίζει στο Ogden, Γιούτα με πτήση προς Κίνγκμαν, Αριζόνα. Μετά την προσγείωση, ταξιδεύετε σε μια μέρα στην άλλη βάση σας στο Hualapai Resort, και στη συνέχεια θα ξεκινήσετε το επόμενο πρωί σε ένα rafting ταξίδι στον ποταμό Κολοράντο. Μια συναρπαστική βόλτα με το ελικόπτερο προς τα δυτικά, στο χείλος του φαραγγιού που ακολουθείται από μια περιήγηση με λεωφορείο του Grand Canyon, που ολοκληρώνει την εμπειρία σας.

Τηλεφωνήστε μας στο : 210 3290100

Συμπληρώστε τη φόρμα και επικοινωνήστε μαζί μας!

captcha


Πολιτεία : Γιούτα

Πληθυσμός : 191 χιλ.

Έκταση : 286 τετ. χιλ.

Ζώνη Ώρας: GMT -7 / GMT -6

Time in Σολτ Λέικ Σίτι:
Print