Empty tab. Edit page to add content here.

Διάρκεια:  7 ημέρες (4 νύχτες)

Κόστος από: €2.330 κατ άτομο (για παρέα 2 ατόμων)
                     €1.960 κατ άτομο (για παρέα 4 ατόμων)

Εποχικότητα: από 01/05-30/9

Αυτη είναι η χώρα που όλοι έχουμε φανταστεί. Που έχουμε ακούσει συναρπαστικές ιστορίες και έχουμε δει φωτογραφίες μοναδικής ομορφιάς που κυριαρχεί το πράσινο, το κίτρινο και το καφέ, χρώματα της γης, σε όλες τους τις αποχρώσεις. Ένα ταξίδι στην θρυλική Κένυα των Μασάι, με την θρυλική άγρια ζωή, το θρυλικό υποβλητικό τοπίο, είναι ένα θρυλικό ταξίδι.

 

…great migration Masai Mara

Masai Mara Northeast 2 νύχτες
Οι πτήσεις μας φέρνουν πάνω από τα μοναδικά τοπία της Αφρικής στο Jomo Kenyata του Nairobi, την επόμενη μέρα. Δεν μας νοιάζουν οι πόλεις… Φεύγουμε για το θρυλικό Masai Mara. Αν προλάβουμε πριν φύγει η μέρα, θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε την λεοπάρδαλη, κοντά σε μικρές τρύπες με νερό, η πάνω στα δέντρα, η ακόμα πιο δύσκολα κρυμμένη στα ψηλά κίτρινα χόρτα της σαβάνας. Εδώ είναι το βασίλειο της.
Και είμαστε έξω ολη μέρα… Ακολουθώντας μακρινά σύννεφα σκόνης για να εντοπίσουμε αγέλες ελεφάντων, η χαζεύοντας το λικνιστό βάδισμα των καμηλοπαρδάλεων που περνούν ήρεμα από μπροστά μας. Ο οδηγός έμπειρος, ξέρει τα μέρη τους, τις ώρες τους, τις συνήθειές τους.

Masai Mara East 2 νύχτες
Φεύγουμε για να κατασκηνώσουμε σε άλλο lodge, νοτιότερα, κάτω από το Mara Simba. Ψάχνουμε τον ηγέτη ενός βασιλείου 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανάμεσα σε κροκόδειλους που λιάζονται δίπλα σε μικρούς ποταμούς, σε ιπποπόταμους που βυθίζονται στα λασπώδη νερά, σε ελέφαντες που κινούνται σχεδόν αθόρυβα στα όρια της πυκνής, ψηλής βλάστησης . Όχι δεν θα τον βρούμε εδώ, αλλά τι εικόνες…
Όλη μέρα , ψάχνοντας φευγαλέες εικόνες ενός θρυλικού βασιλιά. Ξανθά σχεδόν αόρατα, κρυμμένα ανάμεσα στα ψηλά κίτρινα χόρτα. Θα μπορέσουμε να πάρουμε μαζί μας φευγαλέες εικόνες από τα λεοντάρια του Masai Mara , ξαπλωμένα ράθυμα κάτω από ζεστό ήλιο, η σε έντονη κίνηση και αναβρασμό, όταν έρχεται το σούρουπο και το κυνήγι ετοιμάζεται να αρχίσει. Από μακριά…

Επιστροφή
Γυρνάμε πίσω… Γυρνάμε πίσω? Αφήνουμε πίσω μας τις σαβάνες, την συγκλονιστική άγρια ζωή που μόνο μετά θα συνειδητοποιήσουμε, πως είναι μέσα στα γονίδιά μας, ένα μέρος έστω μικροσκοπικό τώρα πια, αλλά αυθεντικό του παρελθόντος μας. ΟΙ ίδιες πτήσεις που μας έκαναν να ζήσουμε τις θρυλικές ιστορίες έστω και για λίγο μας παίρνουν πίσω.

Προτεινόμενα Lodges

Loyk Mara luxury camp - 2 νύχτες

Βρίσκεται στο υπέροχο Olare Orok Conservatory, ένα από τα πιο ζωντανά σημεία του μεγάλου Masai Mara, με μεγάλη ανοιχτή σαβάνες, ακακίες, μικρούς υδροβιότοπους. Το Loyk Mara είναι ένα luxury camp με 10 άνετες σκηνές, πλήρως εξοπλισμένες ώστε να μην σας λείπει τίποτα, η κάθε μία με το δικό της μπάνιο, με ζεστό νερό από ηλιακούς συσσωρευτές, με όμορφη αφρικάνικη επίπλωση. Εχει open air εστιατόριο.

Osero Eanarau - 2 νύχτες

Βρίσκεται στο υπέροχο Olare Orok Conservatory, ένα από τα πιο ζωντανά σημεία του μεγάλου Masai Mara, με μεγάλη ανοιχτή σαβάνες, ακακίες, μικρούς υδροβιότοπους. Το Loyk Mara είναι ένα luxury camp με 10 άνετες σκηνές, πλήρως εξοπλισμένες ώστε να μην σας λείπει τίποτα, η κάθε μία με το δικό της μπάνιο, με ζεστό νερό από ηλιακούς συσσωρευτές, με όμορφη αφρικάνικη επίπλωση. Εχει open air εστιατόριο.

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για Nairobi με Qatar Airways
 • Διαμονή για 4 νύχτες (2+2) στα προτεινόμενα camp lodges
 • πλήρης διατροφή
 • Η μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο
 • Τα game drives όπως περιγράφονται, ιδιωτικό 4Χ4 με ανοιγόμενη οροφή. Ανάμεσά τους και 2 ολοήμερα.
 • είσοδοι στα πάρκα
 • Έμπειρος οδηγός
 • Ταξιδιωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης
 • ταξιδιωτική ασφάλεια

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Βίζα  εισόδου που στοιχίζει $50 και εκδίσετε με την άφιξη
 • Φιλοδωρήματα-αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Οι τιμές:
Είναι υπολογισμένες με αναχώρηση από Αθήνα. Οποιοσδήποτε άλλος σταθμός αναχώρησης ενδέχεται να επιβάλει επιπλέον κόστος αεροπορικού ναύλου, η αλλαγή αεροπορικής εταιρείας.

Βασίζονται σε συγκεκριμένη ισοτιμία δολαρίου-ευρω που ίσχυε τον Μάιο 2015. Οποιαδήποτε μεγάλη διαφορά θα επηρεάσει το τελικό κόστος.

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι βασισμένα σε οικονομικό ναύλο της Qatar Airways. Σε περίπτωση που αυτός δεν είναι διαθέσιμος, το πακέτο επιβαρύνετε με την διαφορά ναύλου.

Αυτά τα πακέτα δεν έχουν προκρατημένα αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία ούτε συγκεκριμένες ημερομηνίες αναχώρησης.Είναι προτάσεις για ατομικό ταξίδι και οι τιμές τους βασίζονται σε διαθεσιμότητα των παραπάνω υπηρεσιών.

Όταν ταξιδεύετε οπουδήποτε στην ήπειρο πέρα από την Βόρεια Αφρική υπάρχουν οδηγίες που αφορούν την υγεία και περιλαμβάνουν μια σειρά εμβολιασμών και χαπιών, όλα για προληπτικούς λόγους.
Σίγουρα πρέπει να πάρετε χάπια πρόληψης ελονοσίας.

Αν ταξιδεύετε μεταξύ χωρών που έχουν υγειονομικούς περιορισμούς πρέπει να κάνετε συγκεκριμένα εμβόλια. Αν πχ φύγετε από την Κένυα με προορισμό το Ντουμπάι, την Τανζανία, τις Σεϋχέλλες, τον Μαυρίκιο, πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κάνει εμβόλιο κίτρινου πυρετού. Αν πάλι πηγαίνετε στην Κένυα μετά από σαφάρι στην Ουγκάντα, στην Ρουάντα, στην Τανζανία χρειάζεστε επίσης εμβόλιο κίτρινου πυρετού. Σε περίπτωση που έχετε κάνει παλαιότερα, αρκεί το πιστοποιητικό να μην είναι παλαιότερο των 10 χρόνων.
Για τους λοιπούς εμβολιασμούς που αναφέρονται όπως τύφο, ηπατίτιδα και πολιομυελίτιδα καλό είναι να συμβουλεύεστε το ΚΕΕΛΠΝΟ, μια που όλα τα συνιστώμενα εμβόλια έχουν να κάνουν, αφενός με την διάρκεια παραμονής (συνήθως προτείνονται για μεγάλες παραμονές), αφετέρου με την συγκεκριμένη περιοχή που θα πάτε και την περίοδο του ταξιδιού.

TRAVEL TIPS

◊ Δοκιμάστε μια πτήση με αερόστατο. Τα τοπία είναι συγκλονιστικά.

◊ Καλύψτε τις μεγάλες αποστάσεις στην Κένυα πετώντας χαμηλά με Cessna στα air strips που υπάρχουν παντού.

◊ Αν είστε τολμηροί, ξυπνηστε το χάραμα. Και αν είστε τυχεροί τολμηροί, θα δείτε επικές σκηνές επιβίωσεις ζωντaνά και όχι σε ντοκυμαντερ.

◊Όταν ετοιμάζεστε για το ταξίδι:

Να προτιμήσετε ταξιδιωτικούς σάκους και όχι βαλίτσες. Περιορίστε αυτά που θα πάρετε μαζί σας σε αυτά που πραγματικά θα χρειαστείτε:
Ρούχα λευκά, εκρού, και μαύρα βαμβακερά η λινά και αρκετά με μακριά μπατζάκια, μανίκια.
Υφασμάτινα κλειστά παπούτσια για περπάτημα και λεπτές βαμβακερές κάλτσες.
Εντομοαπωθητικό και αντηλιακό
Κιάλια
Φωτογραφική μηχανή
Survivor pack (λίμα, τσιμπιδάκι, σουγιά, φακό)

Μην πάρετε καπέλο… Αυτό σας το κάνουμε δώρο.

◊ Μην πάρετε πολλά. Ειδικά αν ταξιδέψετε σε airstrips πρέπει να ξέρετε πως το βάρος των αποσκευών ανά άτομο είναι 15 κιλά.

Να συνδυάσετε

◊ αυτό το ταξίδι με άλλα πάρκα στην Κένυα η την Τανζανία, αλλα και με την Μομπάσα η την Ζανζιβάρη η τις Σευχέλλες για ξεκούραση στις καταπληκτικές παραλίες του Ινδικού.

TRAVEL DETAILS

◊ Ο καιρός στην Κένυα είναι διαφορετικός ανά περιοχή και ελκυστικός να τον ακολουθήσουμε όλο τον χρόνο
Τροπικός και υγρός στα παράλια με μια σταθερή θερμοκρασία τους 28-30 βαθμούς.
Ζεστός αλλά ξηρός, στις σαβάνες και τις πιο άγονες περιοχές με θερμοκρασίες από 21-27 βαθμούς.
Δροσερός και ευχάριστος στις ορεινές περιοχές με θερμοκρασίες από 19-24 βαθμούς.
Έχει δύο περιόδους βροχών: Η πρώτη και μεγαλύτερη κρατά περίπου 2-2,5 μήνες ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Ιούνιο. Και η δεύτερη πιο μικρή, περίπου 5 εβδομάδες ανάμεσα στον Νοέμβριο με τον Δεκέμβριο. Οι βροχές όμως συνήθως πέφτουν τον βράδυ και είναι έντονες αλλά μικρής διάρκειας. Όσο και αν εύλογα συνιστούμε να αποφεύγετε την περίοδο των βροχών, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις θεαματικές καταιγίδες στις ανοιχτές σαβάνες, ένα φαινόμενο που σπάνια βλέπουμε στις πόλεις και που μεγεθύνετε (ακίνδυνα) στον χαμηλό πεντακάθαρο ορίζοντα της Κένυα.
Η καλύτερη περίοδος για να μην είστε απλά τυχεροί αλλά να βιώσετε εκπληκτικές εικόνες του ζωικού βασιλείου είναι από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο κατά την διάρκεια της μεγάλης μετανάστευσης των χορτοφάγων ζώων στο που διαδραματίζετε στο Masai Mara και το Serengeti και από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο σε όλα τα πάρκα της χώρας.

◊ Το νόμισμα είναι το Σελίνι Κένυας (Kenya Shilling) . 1€=107 KES περίπου.
Όλες οι πιστωτικές κάρτες είναι δεκτές, όμως είναι χρήσιμες μόνο στις μεγάλες πόλεις. Για τις απομονωμένες περιοχές των πάρκων, καλό είναι να έχετε δολάρια η ευρώ.

◊ Με την Κένυα έχουμε την ίδια ώρα

Τηλεφωνήστε στο : 210 3290100

Συπληρώστε τη φόρμα και επικοινωνήστε μαζί μας!

captcha