Διάρκεια:   13 & 15 ημέρες

Κόστος από: 5180 €

Αναχωρήσεις 2016: 21/7, 1/8

Πρόγραμμα

Πτήση για Μόσχα, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
Πρωινή ξενάγηση πόλης με επίσκεψη εσωτερικά του Κρεμλίνου, περιήγηση στον πεζόδρομο Αρμπάτ, επίσκεψη του καθεδρικού ναού του Σωτήρος και στα «κάτω ανάκτορα»-τους διασημότερους δηλαδή σταθμούς του metro.Ακολουθεί δείπνο και επιβίβαση στο τραίνο. Αναχώρηση από Μόσχα!
Πρωινό εντός του τραίνου. Άφιξη στο Καζάν και ξενάγηση της παλαιάς πόλης των Ταρτάρων στις παρυφές του ποταμού Βόλγα. Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το έπος των Ταρτάρων , με ένα φολκλορικό πρόγραμμα “Tugan Avalim”. Στη συνέχεια θα δείτε το Κρεμλίνο (τείχος) της πόλης και θα μάθετε για την τοπική κουζίνα των Ταρτάρων παίρνοντας παράλληλα το γεύμα σας εκεί ! Μεταφορά στο τραίνο, δείπνο και αναχώρηση
Άφιξη στην Αικατερινούπολη, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας ιδρυμένη προς τιμή της Αικατερίνης της Τσαρίνας και γνωστή για την εκτέλεση της οικογένειας του τελευταίου τσάρου Νικόλαου της δυναστείας Ρομανώφ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση. Θα γίνει ξενάγηση στην εκκλησία του αίματος των Ρομανώφ, στην εξαιρετική ορθόδοξη μονή και τέλος το highlight της ξενάγησης είναι η στήλη, οβελίσκος, εγκατεστημένος σε ένα γεωγραφικό σύνορο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, για φωτογράφηση με το ένα πόδι στην Ευρώπη και το άλλο στην Ασία. Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Μεταφορά στο σταθμό και επιβίβαση.
Άφιξη στη 3η μεγαλύτερη πόλη της χώρας γνωστή ως πόλη των επιστημών και καλλιτεχνών το Νοβοσιμπίρσκ που ιδρύθηκε με σκοπό τη κατασκευή της μεγάλης γέφυρας του ποταμού Ομπ για τις ανάγκες του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου. Με την άφιξη θα δοθεί γεύμα και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο τραίνων (με μία συλλογή παλαιών τραίνων του Υπερσιβηρικού). Ακολουθεί η υπόλοιπη ξενάγηση για να θαυμάσετε τη μεγαλύτερη Όπερα του κόσμου, το μεγάλο θέατρο της πόλης, τους παλαιούς δρόμους της, το καθεδρικό ναό της Αναλήψεως, την λεωφόρο Κράσνι, την πλατεία Λένιν, και τον ποταμό Ομπ. Ακολουθεί δείπνο και μεταφοράς το σταθμό.
Απολαύστε της δραστηριότητες εντός του τραίνου και θαυμάστε το τοπίο!
Άφιξη στο «Παρίσι της Σιβηρίας» -μεταφορά στο ξενοδοχείο και διαν/ση. To Ιρκούτσκ έγινε γνωστό για το εμπόριο γούνας, τα καραβάνια τσαγιού από τη Κίνα, την εξόρυξη χρυσού και έγινε προορισμός πολιτικών κρατουμένων κατά τις πρώτες επαναστάσεις κατά του τελευταίου Τσάρου Νικόλαου. Ακολουθεί ξενάγηση του Ιστορικού κέντρου με το μουσείο Ιστορίας, τα ξύλινα σπίτια του, τους υπέροχους δρόμους και λεωφόρους. Γεύμα θα δοθεί σε εστιατόριο της περιοχής. Ακολουθεί επίσκεψη στο εθνογραφικό μουσείο στην όχθη του ποταμού Ανγκάρα και θα δοθεί ελεύθερος χρόνος στο 130ο διαμέρισμα, γνωστό για τα νεοανακαινισμένα σπίτια του. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο τραίνο.
Μεταφορά με πλοιάριο στο νότιο μέρος της λίμνης με την ομορφότερη θέα, στο σημείο πετρών Τέρσκυ, παρατηρείστε και φωτογραφείστε και εσείς την ένωση του ποταμού Ανγκάρα με τη λίμνη. Ακολουθεί επίσκεψη στο τοπικό μουσείο φυσικής ιστορίας. Στάση για γεύμα ακολουθεί επίσκεψη στην αγορά αναμνηστικών και ψαριών. Δείπνο τύπου πικ νικ θα δοθεί στις όχθες της λίμνης και μεταφορά στο τραίνο.
Άφιξη στο Ουλάν Ουντέ, πρωτεύουσα της Μπουργιατίας και εμπορικό σταυροδρόμι ανάμεσα στη Ρωσία – Κίνα & Μογγολία. Ακολουθεί επίσκεψη των 3 γνωστότερων εκκλησιών της περιοχής, ενώ οικογένεια της φυλής Μπουριάτ θα σας καλωσορίσει και θα σας μυήσει στις συνήθειες τους μαθαίνοντας μαγειρική, θα σας μάθει το παραδοσιακό τρόπο ντυσίματος, τα παραδοσιακά παιχνίδια και όλα αυτά στις παραδοσιακές γιούρτες τους!
Άφιξη στη πόλη που είναι γνωστή για το φεστιβάλ πάγου-πόλος έλξης Γιαπωνέζων τουριστών. Θα θαυμάσετε τους καταπράσινους δρόμους, τις μεγάλες πλατείες με σιντριβάνια και τα παραδοσιακά τούβλινα οικοδομήματα του 19ου αιώνα. Ξενάγηση πόλης, και επίσκεψη του καλύτερου Ιστορικού μουσείου της Άπω Ανατολής. Γεύμα θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο. Ακολουθεί βόλτα με πλοίο με φολκλορική μουσική στο ποταμό και θα μάθετε να ζωγραφίζετε και να φτιάχνετε και εσείς τη δική σας παραδοσιακή κούκλα ματριόσκα (μπάμπουσκα). Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο τραίνο.
Άφιξη στον «Άρχοντα της Ανατολής», Βλαδιβοστόκ. Πρωινό εντός του τραίνου και ξενάγηση στη πόλη που ανασαίνει την αύρα του Ειρηνικού, εκεί που ανατέλλει πρώτα ο ήλιος στη Ρωσία, μαθαίνοντας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής επηρεασμένο από τους πολιτισμούς της Ιαπωνίας και Κίνας. Αμφιθεατρικά χτισμένη στο κόλπο Ζολοτόι Ρογκ (Χρυσό Κέρας), έχει δανειστεί ονόματα από την Κωνσταντινούπολη και έτσι ο πορθμός που έχει σχηματιστεί από το Βλαδιβοστόκ έως το νησί Ρούσκι, έχει ονομαστεί Ανατολικός Βόσπορος. Στη ξενάγηση θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τον ιστορικό τερματικό σταθμό του υπερσιβηρικού, τη μαρίνα και το σημείο που ανακαλύφθηκε η πόλη πριν από 142 χρόνια. Θα γνωρίσετε την ιχθυόσκαλα, το ναυτικό στρατιωτικό μουσείο S-56, τη κεντρική πλατεία, το ιστορικό κέντρο, με το τελεφερίκ θα δείτε το υψόμετρου του αετού και τέλος θα επισκεφθείτε το κάστρο και τον ορθόδοξο ναό. Ακολουθεί στάση για γεύμα με θαλασσινά και στη συνέχεια θα επισκεφθείτε το νησί φρούριο με τις θρυλικές οχυρώσεις «Ρούσκι» στο Ιαπωνικό πέλαγος, που συνδέετε με τη νέα καλωδιακή γέφυρα. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο και διαμονή σε ξενοδοχείο.
Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Έχετε τη δυνατότητα να παρατείνετε τη διαμονή σας στο Βλαδιβοστόκ ή να προσθέσετε ένα πακέτο για τη Καμτσάτκα!
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια-σταθμούς της Ρωσίας
 • Διαμονή σε δίκλινες καμπίνες πρώτης θέσης
 • Όλα τα γεύματα και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Συνοδός από Αθήνα, ο οποίος θα σας βοηθάει στη μετάφραση των αγγλόφωνων ξεναγήσεων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλα καυσίμων, λοιποί φόροι εισιτηρίων, κόστος έκδοσης βίζας, είσοδοι & Ιατροφαρμακευτική ασφάλεια € 820
 • Γεύματα κατά την άφιξη και αναχώρηση καθώς και τα ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

 • Η δίκλινη κουκέτα εντός του τραίνου, διαθέτει 2 μονά κρεβάτια. Το κάθε βαγόνι διαθέτει μάξιμουμ 8 καμπίνες εξοπλισμένες με τηλεόραση επίπεδης οθόνης, ντουλάπα, τραπέζι και διαθέτει 4 ντουζιέρες (μία ανά δύο καμπίνες) και 2 WC ανά βαγόνι. Επίσης το τραίνο διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, γιατρό. Συνοδός του γραφείου ακολουθεί, εφόσον υπάρχουν το ελάχιστο 12 άτομα που συμμετέχουν στην εκδρομή. Διαφορετικά θα υπάρχει επιβάρυνση ή εκδρομή θα είναι αγγλόφωνη, χωρίς συνοδό από την Αθήνα. Υπάρχει και κατηγορία VIP class με μεγαλύτερες κουκέτες, δικλινες και με δικό τους μπάνιο και τουαλέτα και έχει επιβάρυνση 5.380 € το άτομο.
 • Σε όσους επιθυμούν επέκταση από το πρόγραμμα του 1ου Υπερσιβιρικού και έτσι να κάνουν όλο τον υπερσιβηρικό σε 27 ημέρες, η επιβάρυνση στο οργανωμένο είναι € 2350 σε δίκλινο και στο μεμονωμένο € 2230 αντίστοιχα.


Χρήσιμες πληροφορίες

( δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες )

Τηλεφωνήστε μας στο : 210 3290100

Συμπληρώστε τη φόρμα και επικοινωνήστε μαζί μας!

captcha