Διάρκεια:  7 ημέρες

Κόστος από: 880 €

Το ομορφότερο τοπίο στην βαθύτερη λίμνη το κόσμου …μία μοναδική εμπειρία με τον υπερσιβηρικό στην ομορφότερη σιδηροδρομική γραμμή της χώρας… παραστάσεις από τις μοναδικές φώκιες γλυκού νερού… υπαίθρια μουσεία… υπέροχες γεύσεις από καπνιστά ψάρια …πρωτότυπα σουβενίρ… σαφάρι σε πευκοδάση ….Είναι μόνο λίγες από τις δραστηριότητες που θα σας εντυπωσιάσουν σε αυτή την εκδρομή.

Πτήση για Ιρκούτσκ με ενδιάμεση ανταπόκριση στη Μόσχα.
Η άφιξη στo «Παρίσι της Σιβηρίας» και το τζιπ θα σας περιμένει, να σας παραλάβει και να σας μεταφέρει μέχρι το νησί Ολκχον. Θα χρησιμοποιηθεί και φεριμπότ για την μεταφορά. Η απόσταση είναι περίπου 250 χλμ. Το γεύμα θα δοθεί καθοδόν στο χωρίο Μπουριάτ, πριν την πορθμειακή γραμμή για το νησί Ολκχον. Με την άφιξη θα ακολουθήσει μία πρώτη γνωριμία με τον κεντρικό οικισμό του Κχουζίρ. Τακτοποίηση στον ξενώνα σας και δείπνο με παραδοσιακές γεύσεις.
Η καλύτερη ημέρα του προγράμματός σας για να απολαύσετε την μοναδική θέα που χαρίσει η λίμνη και οι γύρω περιοχές. Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει η εξερεύνυση του νησιού με την όμορφη θέα προς όλη την λίμνη. Επίσκεψη στο χωριό Χαραντσι με ενδιάμεσες στάσεις στο ακρωτήρι και τις αμμώδεις παραλίες. Μεσημεριανό πικνικ θα δοθεί στον κόλπο Ουζουρι και επιστροφή στον οικισμό Κχουζίρ για δείπνο και διαν/ση.
Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει η ίδια διαδρομή για την επιστροφή και με ενδιάμεση στάση για γεύμα. Η άφιξη στο Ιρκούτσκ προβλέπεται περίπου στις 17.00 Τακτοποίηση στο ξενοδοχέιο και χρόνος ελεύθερος για να ανακαλύψετε μερικά από τα 685 πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της όπως την εκκλησία του Σωτήρος, τον ναό των Θεοφανείων, τα αγάλματα του αυτοκράτορα Aλεξάνδρου 3ου και του Κολτσάκ και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από την υπέροχη ξυλογλυπτική και τη ξύλινη αρχιτεκτονική που θα συναντήσετε.
To Ιρκούτσκ έγινε γνωστό για το εμπόριο γούνας, τα καραβάνια τσαγιού από τη Κίνα, την εξόρυξη χρυσού και έγινε προορισμός πολιτικών κρατουμένων κατά τις πρώτες επαναστάσεις κατά του τελευταίου Τσάρου Νικόλαου. Ακολουθεί ξενάγηση του Ιστορικού κέντρου με το μουσείο Ιστορίας, τα ξύλινα σπίτια του, τους υπέροχους δρόμους και λεωφόρους. Ακολουθεί επίσκεψη στο εθνογραφικό μουσείο στην όχθη του ποταμού Ανγκάρα και θα δοθεί ελεύθερος χρόνος στο 130ο διαμέρισμα, γνωστό για τα νεοανακαινισμένα σπίτια του.
O σιδηρόδρομος Circumbaikal, είναι το παλιό τμήμα του υπερσιβηρικού, που ξεκινά από το χωριό Κουλτούκ (98 χιλιόμετρα από το Ιρκούτσκ) και καταλήγει στο λιμάνι της Βαϊκάλης. Με ιστορία 100 ετών, η συγκεκριμένη διαδρομή ξεχωρίζει για τις πολλές της σήραγγες (που φτάνουν μέχρι και τα 800 μέτρα μήκος), τις 200 γέφυρες και τους 14 χιλιομέτρων τοιχία που στηρίζουν τη παράκτια σιδηροδρομική γραμμή. Στάσεις κατά τη διαδρομή, θα πραγματοποιηθούν στη Σλαντυάνκα, στη Σταράγια Ανγκασόλκα, στη γέφυρα Σαμπαρτουισκι και στο ποταμό Πολοβίναγια. Με φέρρυ μποτ, θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση από το λιμάνη της Βαϊκάλης μέχρι τη Λιστβιάνκα Αργά το βράδυ θα φτάσετε στο Ιρκούτσκ. Διανυκτέρευση.
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα.
● Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τον νέο στόλο της Aeroflot
● Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ
● 3ήμερο (2 νύχτες), αγγλόφωνο σαφάρι στη λίμνη της Βαϊκάλης με γεύμα, δύο δείπνα και 2 πρωινά και διαμονή σε παραδοσιακό οικισμό.
● 3 νύχτες στο ξενοδοχείο Europa Irkutsk hotel 3* ή αντίστοιχο στο Ιρκούτσκ, με πρωινό
● Ολοήμερη αγγλόφωνη εκδρομή με τον υπερσιβηρικό περιμετρικά της λίμνης της Βαϊκάλης, με γεύμα
● Ημιήμερη αγγλόφωνη ξενάγηση Ιρκούτσκ
● Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται + € 385
● Φόροι αεροδρομίων
● Επίναυλος καυσίμων
● Κόστος Βίζας(6 εργάσιμες)
● Είσοδοι
● Ιατροφαρμακευτική ασφάλεια
Σημειώσεις
● Κράτηση μόνο μετά από προκαταβολή 35 % της συνολικής αξίας της εκδρομής
● Δυνατότητα πληρωμής με 10 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες (για τους ιδιώτες)- εκτός καρτών American express & diners
● Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του! Έτσι την ημέρα άφιξης στην Αγ. Πετρούπολη(ανάλογα με την ώρα), μπορεί να γίνει κάποια ξενάγηση.
● Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων
● Στη περίπτωση μονόκλινου (και εφόσον υπάρχει ελάχιστη συμμετοχή από άλλους 3 Ευρωπαίους πολίτες στο 3ήμερο Σαφάρι, υπάρχει συνολική προσαύξηση 350 ευρώ
● Κατά τη χειμερινή περίοδο, η εκδρομή πραγματοποιείται κανονικά με ειδικό πρόγραμμα διέλευσης πάνω από τη παγωμένη κρυστάλλινη λίμνη και επίσκεψη των σπηλαίων πάγου
● Το παρόν αποτελεί ατομικό πρόγραμμα και δεν συνοδεύεται με αρχηγό από Αθήνα. Για αυτό το λόγο οι ξεναγήσεις γίνονται μόνο στα Αγγλικά.

Πτήσεις της Aeroflot

  • Αθήνα 13:50 – Μόσχα 18:50 (διάρκεια 03.30’)
  • Μόσχα 21:45 – Ιρκούτσκ 08.25 (διάρκεια 05.40’)
  • Ιρκούτσκ 05.50-Μόσχα 07.00
  • Μόσχα 09:40–Αθήνα 12:40

Τηλεφωνήστε μας στο : 210 3290100

Συπληρώστε τη φόρμα και επικοινωνήστε μαζί μας!

captcha