Βαρκελώνη, η πόλη του Gaudi

Βαρκελώνη, η πόλη του Gaudi

Στην ερώτηση για πρόταση ταξιδιού χαλαρού και αξέχαστου, η Βαρκελώνη βρίσκεται πάντα στη δεκάδα των ευρωπαϊκών πόλεων που θέλεις να πας και να ξαναπάς!
Λίγο το μεσογειακό κλίμα, λίγο η μυρωδιά της θάλασσας και η περιοχή στα πέριξ του λιμανιού που σου θυμίζει Ελλάδα, λίγο η κουζίνα της, λίγο ο ναός του ποδοσφαίρου το στάδιο Camp Nou και πάρα πάρα πολύ η περιέργεια σου να δεις από κοντά τα αριστουργήματα του μοναδικού Gaudi, δεν μπορείς παρά να πεις δυνατά ΝΑΙ θα πάω ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ!

Το αρχιτεκτονικό αμάλγαμα του μοντέρνου και του παλιού που υπάρχει σε ολόκληρη την πόλη, είναι κίνητρο να περπατήσεις και να ανακαλύψεις. Η αύρα της σε πάει μέχρι τη Γοτθική συνοικία, ο έντονος ρυθμός της σε οδηγεί στη Ramplas κατηφορίζεις μέχρι το άγαλμα του Κολόμβου και το Mare Magnum. Βαρκελώνη χωρίς tapas στη Cerveceria Catalana και sangria στο Quatro Gats, δεν γίνεται !

Η αίσθηση που έχεις όταν βρεθείς στην είσοδο της Sagrada Familia που θα πρέπει να κοιτάξεις μέχρι τον ουρανό για να δεις το ύψος του ναού, είναι ότι θα σου κοπεί η ανάσα. Παρατηρώντας τις πλευρές του διακρίνεις τις διαφορετικές επεμβάσεις από τους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους πάνω της. Ο ιδιαίτερος δημιουργός της ήταν ο Antoni Gaudi που δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του.

Φυσικά η γνωριμία μαζί του μόλις άρχισε. Η Βαρκελώνη σημαίνει Gaudi, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του Καταλανικού Μοντερνισμού. Για να τον γνωρίσεις όσο γίνεται πρέπει να περπατήσεις στη Paseo de Gracia να θαυμάσεις την Casa Mila γνωστή και ως la pedrera και την Casa Batllo και φυσικά να επισκεφτείς το Πάρκο Γκουέλ. Η Unesco το ανακήρυξε σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, ως μέρος του συνόλου «Έργα του Άντονι Γκαουντί».

Hot point αποτελεί το μουσείο του Πικάσο όπου εδώ βρίσκονται έργα της πρώτης περιόδου του πιο παραγωγικού ζωγράφου, στην ιστορία της τέχνης όλων των εποχών. Η εβραϊκή γειτονιά που περιβάλει το μουσείο ενδείκνυται για ρομαντικούς περιπάτους και βραδινές εξορμήσεις.

Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στο Μontjuic (Λόφος των Εβραίων) όπου δεσπόζει το Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας, οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις αλλά και το Ισπανικό χωριό (poble espanyol) που μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε κάποια χαρακτηριστικά δείγματα της αρχιτεκτονικής όλης της Ισπανίας. Εδώ από τα γραφικά μαγαζάκια αγοράστε τα πιο γουστόζικα αναμνηστικά.

Βon Viatge !!!

Δείτε εδώ το ταξίδι που διοργανώνει η Manessis Travel στη Βαρκελώνη

Tags:, , , ,