Μπαλί, ένα νησί που του αρέσει να ξεχωρίζει!

Μπαλί, ένα νησί που του αρέσει να ξεχωρίζει!

Ένα νησί που του αρέσει να ξεχωρίζει, ένα νησί που αξίζει να ανακαλύψετε κάθε εποχή του χρόνου μιας και προσφέρει στην καλύτερη εκδοχή όλα όσα ένας εξωτικός προορισμός υπόσχεται. Στο Μπαλί οι εξωτικές διακοπές γίνονται μια πραγματικότητα που δεν ξεχάσετε ποτέ.

Η θέση του στη μέση του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου το προστατεύουν από τους ανέμους του ωκεανού και του έχουν χαρίσει ένα ιδιαίτερα γλυκό κλίμα. Φυσικά η ομορφιά του εξωτικού Μπαλί είναι κάτι που θα σας σαγηνέψει από τη στιγμή που θα φτάσετε. Βουνά με δαιδαλώδη τροπική βλάστηση, παραλίες που είναι ιδανικές για ατελείωτο κολύμπι και εξερευνήσεις και γεύσεις μιας κουζίνας που έχει και αυτή με τη σειρά της μεγάλη ιστορία και ενδιαφέρον.

Χαλαρώστε κάτω από τον ήλιο νιώστε το μοναδικό Μπαλινέζικο μασάζ , απολαύστε φρέσκους χυμούς και δώστε στο εξωτικό ταξίδι σας πολλές νότες ομορφιάς και αναζωογόνησης. Το Μπαλί θα καταφέρει να αφυπνίσει όλες τις αισθήσεις σας με το μοναδικό του περιβάλλον και την αξεπέραστη εξωτική του ομορφιά.

Έχει τροπικό κλίμα με μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 30°C όλο το έτος. Ο άμεσος ήλιος αισθάνεται απίστευτα καυτός, ειδικά στο μέσο της ημέρας. Στην υγρή εποχή, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο, η υγρασία μπορεί να είναι πολύ υψηλή. Σχεδόν καθημερινά τροπικές μπόρες έρχονται ως ανακούφιση, κατόπιν περνούν γρήγορα, αφήνοντας τις πλημμυρισμένες οδούς και την ανανεωμένη υγρασία. Η περίοδος ξηρασίας (Απρίλιος μέχρι τον Σεπτέμβριο) είναι γενικά πιο ηλιόλουστη, λιγότερο υγρή.

Γευτείτε την Ινδονησιακή κουζίνα είναι μοναδική και ιδιαίτερη. Εάν σας αρέσει η κινεζική Κουζίνα, το Μπαλί είναι παράδεισος, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά εστιατόρια που σερβίρουν Ευρωπαϊκή και, γενικά, δυτική Κουζίνα. Αν ζητήσετε ελληνική Κουζίνα, υπάρχει και αυτή! Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν περισσότερα από ένα εστιατόρια, για να καλύψουν τις προτιμήσεις των πελατών τους.

Δοκιμάστε όλα τα φρούτα που σας προσφέρουν, σας προτείνουμε το snake fruit & το durian.

Προτιμήστε νερό εμφιαλωμένο.

Για τα ψώνια σας μην ξεχάσετε τα batik υφάσματα, μεταξωτά, κοσμήματα, δερμάτινα, ξυλόγλυπτα (Βούδες, δράκους,…) και διακοσμητικά αντικείμενα.

Εάν είστε fun της περιπέτειας, εδώ θα κάνετε white water rafting – κατάβαση ποταμού μέσα σε τροπική βλάστηση, θα δείτε φυλές στο φυσικού τους περιβάλλον, θα φάτε πάνω σε φύλα δέντρων, θα κάνετε σαφάρι με ελέφαντες, trekking μέσα σε ζούγκλα ή ορυζώνες και καταπληκτικές κρουαζιέρες μέχρι το νησί του Κομόντο όπου μπορείτε δείτε την μεγαλύτερη σαύρα στο κόσμο τον Δράκο του Κομόντο.

Oι επισκέψεις σας θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνουν τον πανέμορφο ναό Pura Ulun Danu Bratan, το Ubud έναν φυσικό βιότοπο για χιλιάδες πιθήκους (μακάκας) και νυχτερίδες, στον οποίο φιλοξενούνται και τρία ιερά τέμπλα, το Κινταμάνι, τη λίμνη Μπατούρ το Tanah Lot με τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα και τέλος μην χάσετε το Kecak dance ένα μοναδικό παραδοσιακό χορό χωρίς μουσική υπόκρουση.

Δείτε εδώ το ταξίδι που διοργανώνει η Manessis Travel στο Μπαλί

Tags:, ,